15 Eylül 2006 Cuma

Patlıcan Soslu Makarna



Bu yemeği yumurtaya batırıpılıp kızartılan patlıcanları çok beğendiğim için yaptım. Patlıcanlar görüntü ve tat olarak daha çok mantara benziyordu. Ben sonuçtan memnun kaldım, sizinle paylaşmak istedim.


Malzemeler:

  • 1/4 paket spagetti (biz paket makarnaları böyle parçalı kullandığımızdan kalmış olan makarnayı kullandım, oyüzden miktarı yaklaşık veriyorum, yaptığım makarna tam 1 servis tabağı çıktı)
  • 1 adet küçük patlıcan
  • 1 yumurta
  • 1 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • tereyağı, sıvı yağ,tuz,pul biber, karabiber
Hazırlanması:
  • Spagettiyi haşlayıp süzün
  • Patlıcanı yıkayıp alacalı veya isteğinize göre tamamen soyun. Dik olarak ikiye böldüğünüz patlıcanın her birini yine diklemesine ikiye veya üçe bölüp ince ince doğrayın.
  • Yumurtayı kaseye kırıp çatalla çırpın, tuz ekleyin. Dilimlenmiş patlıcanları yumurtanın içine atıp iyice karıştırın.
  • Teflon bir tavaya (patlıcanları kavuracak kadar) sıvı yağ koyup ısıtın. Yumurtaya bulanmış patlıcanların ister yumurtalarını süzerek (ki ben bunu tavsiye ediyorum) isterseniz yumurtası ile birlikte tavaya atın.
  • Üzerine ince doğranmış sarımsakları katıp kavurun. (Dilerseniz yeşil biber de kullanabilirsiniz, ben yapacaktım unuttum)
  • Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, patlıcanların üzerine atın.
  • Tuz, karabiber, pulbiber (ve istediğiniz diğer baharatları) atıp ağzını kapatarak patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Tereyağını eritip spagettiyle karıştırın
  • Servis tabağına aldığınız spagettinin üzerine sosunuzu dökün

Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...